Kiss Levente kazah riválist búcsúztatott a Bocskai emlékversenyen! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Kiss Levente kazah riválist búcsúztatott a Bocskai emlékversenyen! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen újabb összecsapásokra került sor Debrecenben és szép magyar sikereket is láthatott a közönség. Több fiatal tehetségünk is megkezdte a szereplését a Bocskain, Kiss Levente egy komoly kazah riválist őrölt fel a mérkőzés végére.

A Bocskai emlékverseny második napján több meglepetés is született, elsősorban a külföldiek egymás közötti összecsapásain.

A nap mérkőzése:

Szűcs Szabina a felnőtt magyar bajnok Dobos Rebeka ellen sikerrel tért vissza a nemzetközi

porondra, de nem volt lehetősége hosszabban pihenni, mert a második versenynapon a svájci Ana-Marija Milisic ellen szólították a ringbe. Svájci riválisa egy neves mongolt győzött le az előző körben, és Szabina ellen másik taktikát alkalmazott, sokat ment előre. A 31 éves magyar türelmes volt, egyenesekkel igyekezett távol tartani a svájci ökölvívót, és egy nehéz mérkőzésen sikerült bejutnia a legjobb négy közé.

A nap meglepetése:

A második versenynap legnagyobb meglepetését egy lengyel tehetség, a 20 éves Julia Szeremeta szállította Debrecenben. A lengyel bokszoló tavaly már tagja volt a felnőtt válogatottnak, az Európa Játékokon is szerepelt, de nem ő volt az esélyes a mongolok Vb- bronzérmese, Enkhjargal Munguntsetseg ellen. Szeremeta alaposan rácáfolt az előzetes esélyekre és a harmadik menetet is bírta annyira, hogy megosztott pontozással legyőzze a mongol riválist.

A nap rövid összefoglalója:

Kovács Ricsi az Európa Játékokon bronzérmet szerzett, amely egyben olimpiai kvótát ért számára fél évvel ezelőtt. Ricsi kihagyta a felnőtt magyar bajnokságot, a Bocskain pedig elsőként egy kemény riválissal szemben kellett bemutatkoznia, az ukrán Danyil Zamorilo ismerős a nemzetközi mezőnyben. Ricsi sokkal jobban mozgott, mint legutóbb a spanyol Boxam tornán és okosan igyekezett a számára legjobb távolságot tartani, így az egyhangú pontozásos győzelem természetesen nem maradt el.

Buza Rafael kétszeres felnőtt magyar bajnok immáron, annak ellenére, hogy még mindig

csak 19 esztendős a váltósúlyú (67kg) ökölvívó. Az első megmérettetése a román Marian Onuta ellen volt Debrecenben, és a fiatal tehetség nem okozott csalódást a második versenynapon. Mindhárom menetet uralta román ellenfelével szemben, így ő is a következő körbe jutott a Bocskai emlékversenyen.

Kiss Levente az elmúlt fél évben végre ismét szerepelhetett a nemzetközi mezőnyben, remélhetőleg minden sérülésen túl van a 21 esztendős kiválóság. Levi immáron stabilan

nehézsúlyban (92kg) bokszol, és első ellenfele neki sem volt könnyű, a kazah Danyijar Rahimberdinov nagyon sok érmet szerzett a nemzetközi eseményeken tavaly. Levi nem volt

teljesen magabiztos az első percekben, de időben találta meg a fonalat ahhoz, hogy magabiztosan győzze le kazah ellenfelét.

A nap nyilatkozata:

„Az első menetben nem éreztem annyira a bunyót, mint szerettem volna, de percről percre egyre jobban jöttem fel, és rázódtam bele a mérkőzésbe. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó felkészülési mérkőzés volt, de legközelebb ettől csak jobban bokszolhatok.-” nyilatkozta Kiss Levente a kazah elleni sikerét követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség