Itthon: Megszólalt a nyíregyházi kórház, ahol egymás után két kismama halt meg szülés után

Itthon: Megszólalt a nyíregyházi kórház, ahol egymás után két kismama halt meg szülés után

Visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el mindkét esetben, a halálozások a kollégákat is nagyon megrázták.

Semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat a nyíregyházi kórházban meghalt kismamák ügyében – mondta a gyerekszoba.hu-nak az intézmény kommunikációs vezetője.

„Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – mondta Vitkai Éva.

Hozzátette azt is, hogy az eset nagyon megrázta a kórház dolgozóit, a szülészet-nőgyógyászati osztályon pedig klinikai szakpszichológusok is segítik a kismamákat, amennyiben szükséges. A lap úgy tudja, hogy a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes team végezte.

Ahogy arról beszámoltunk, az egyik nőről a terhesség kilencedik hónapjában derült ki, hogy véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni. Az előző napon ugyanitt egy anyuka ikreket hozott a világra. A szülés után rosszul lett, intenzív osztályra került, de már nem tudták megmenti az életét.

HVG