Itthon: A Mentődolgozók Szövetsége szerint „ramaty a helyzet” az OMSZ-nél

Itthon: A Mentődolgozók Szövetsége szerint „ramaty a helyzet” az OMSZ-nél

„A budapesti mentés a vidéki mentőautók nélkül rég bedőlt volna” – véli Lengyel Tibor, a szövetség elnöke.

„Ramaty a helyzet, hogy egyszerűen fogalmazzak” – mondta Lengyel Tibor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke az Átlátszó-nak adott interjújában arra a kérdésre, hogyan írná le most az Országos Mentőszolgálat helyzetét.

Lengyel hozzátette, „mi azt látjuk, hogy minden egyes intézkedés arra irányul, hogy egyik napról a másikra találjanak megoldásokat, és ezek a megoldások soha nem hosszú távúak, átfogóak, amivel a probléma gyökerét lehetne kezelni, hanem mindig ad hoc jellegűek. Képletesen mondva, sebtapaszt tesznek a nyílt törésre” – fogalmazott.

A felvezénylésekről szólva elmondta, egyre rosszabb a helyzet, mert míg tíz éve csak Budapest környéki állomásokról, majd Pest megyéből vezényeltek a fővárosba mentőegységeket, most már ott tartunk, hogy az ország legtávolabbi szegletéből is gondolkodás nélkül hívnak mentősöket. Ennek oka szerinte az, hogy kevés a mentőegység.

„Azt látjuk, hogy mindenféle opciók, variációk működnek arra, hogy a budapesti mentést életben tartsák, mert a budapesti mentés, a vidéki mentőautók nélkül, csak a budapesti mentőegységekre támaszkodva, rég bedőlt volna” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy a statisztikákat kozmetikázzák-e, Lengyel azt mondta, ez már régi hagyomány a mentőszolgálatnál. Példaként említette, hogy egy mentőautó kétszer is szerepelhet a statisztikában úgy, hogy reggel vidéken regisztrálják, majd a felvezénylés után Budapesten is.

Az MOMSZ elnöke szerint jelenleg a munkakörülmények jelentik a legnagyobb problémát az OMSZ-nél. Állítása szerint a mentősök a felvezénylés mellett azzal is elégedetlenek, hogy nem tudnak enni, mert nincs hol, és általában csak menet közben állnak meg valahol valamit bekapni, amire 20 perc jut.

A mentősök fizetését firtató kérdésre Lengyel úgy fogalmazott: „Alapvetően a probléma a humán erőforrásnál kezdődik. Évek óta emlegetik az életpályamodellt, amiből soha nem valósult meg szinte semmi. Egy mentő dolgozó, ha idejön, jelen pillanatban nem láthatja azt, hogy mi az a dolog, ami itt fogja tartani 5-10-20-30 évig ennél a cégnél.” Hozzátette, hogy bár be van lengetve egy márciusi béremelés, az „nem az, hanem bérrendezés, bérátalakítás”.

Mint mondta, a szövetség és az OMSZ között „rendkívül rideg” a kapcsolat, ugyanis a mentőszolgálat egyáltalán nem kezeli partnerként a szakszervezetet.

HVG