Trump: Vaskupolát fogok építeni az ország fölé

Trump: Vaskupolát fogok építeni az ország fölé

A Fehér Ház korábbi republikánus vezetője, Donald Trump kijelentette, hogy egy, az izraelihez hasonló, Iron Dome típusú rakétavédelmi rendszert telepítene az ország fölé, ha megnyeri a novemberi elnökválasztást – írta a TASZSZ nyomán az eadaily.com.

„Vaskupolát fogok építeni az ország fölé, egy modern rakétavédelmi rendszert, amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre” – mondta támogatói előtt New Hampshire államban, ahol kedden tartják a republikánus elnökjelölt-aspiránsok első előválasztását.

„Mi készítjük (a rakétavédelmi rendszert) más országok számára, segítünk más országoknak, nem magunknak készítjük. De nekünk is szükségünk van rá” – tette hozzá Trump.

Emlékeztetett arra, hogy Ronald Reagan korábbi amerikai elnök évekkel ezelőtt javasolta, de a technológia akkor még nem volt elég fejlett hozzá.

„Mára már hihetetlen fejlett technológiával rendelkezünk” – jegyezte meg Trump.

Megpróbálta utánozni az új vaskupola működését a „ding-ding”, „bumm” és „whoosh” szavakkal, ami nevetést váltott ki a közönségből. Azt mondta, hogy a rakétavédelem gyártása az Egyesült Államok számára New Hampshire-ben történhetne meg.

Írta a Magyar Hírlap