Élet+Stílus: A MOB-elnök sem tudja, mi lesz Milák Kristóffal

Élet+Stílus: A MOB-elnök sem tudja, mi lesz Milák Kristóffal

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor továbbra is tartja magát ahhoz a nyilatkozatához, miszerint „Milák tartozik Magyarországnak annyival, hogy elvégzi a munkát, hiszen olyan tehetség van benne, ami nagyon kevés sportolónak adatott csak meg”.
„A sajtóban való üzengetés szerintem nem egy jó történet, azt gondolom, hogy más országokban ez nem különösen divat. Én értem azt, hogy ennek hírértéke van, de a magyar sportnak nem használ, hogy beugrott a vízbe, vagy nem ugrott be a vízbe. Egyéni sportoló, nyert már olimpiát, világbajnokságot, pontosan tudja, mi kell neki ahhoz, hogy odaérjen. Ha nem fog, akkor nem fog” – fogalmazott.
Mi történik Milákkal?
Bizakodásra adott okot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár utolsó 2023-as Facebook-posztja, amelyben közös képet tett közzé Milák Kristóffal. Az ehhez mellékelt szövegből arra lehetett következtetni, hogy az úszó visszatérhet, ezért megkerestük a Honvédelmi Minisztérium alá besorolt sportért felelős államtitkárságot, ahonnan kitérő választ kaptunk. Mindezek ellenére továbbra is élt a remény, hiszen olyan hírek érkeztek az olimpiai bajnokról, hogy rövid időn belül elkezdheti a vizes edzéseket, erőnléti edzője pedig azt mondta, hogy nincsen már súlyfeleslege sem. Volt edzője pedig úgy vélte, még ha januárban megkezdi a kemény edzésmunkát, még lehet esélye jó eredményt elérni Párizsban.
A foci-Eb mellett az év legnagyobb sporteseménye a párizsi olimpia lesz, ahol a várakozások szerint 160-180 fős csapat képviselheti majd Magyarországot. Összejön vajon Szilágyi Áronnak a negyedik egyéni kardarany? Ott lesz a rajtnál Milák Kristóf? Elkezdődik a magyar vízilabda újabb aranykora? Összeszedtük, kikre érdemes figyelni a játékokon.

a magyar sport erejét az mutatná meg igazán, hogy hány aranyérmet nyerünk és hogy milyen versenyszámokban, milyen sportágakban tudunk plusz pontokat hozni.

„Ami most folyik Kristóffal kapcsolatban, az biztosan nem használ a magyar sportnak. Van aki ezt mondja, van aki azt mondja, itt egyedül Milák Kristóf nem nyilatkozik, remélhetőleg készül” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke az M1-en.

Szerinte tíz olyan versenyszám van, amelyben elképzelhető magyar aranyérem, de hogy melyek ezek, azt nem árulta el. Arra viszont utalt, hogy úszásban és kajak-kenuban akadnak intő jelek, de az elsődleges a szintteljesítés, kvótaszerzés volt.
Gyulai, aki két éve vezeti a MOB-ot, úgy számol, hogy az idei olimpián közel 200 fős lesz a magyar küldöttség. A cél az, hogy a tokiói résztvevőszámot (174) meghaladja.
Arról is írtunk már korábban a hvg360-on, hogy az unalom, a lehangoltság és az áldozatvállalás is mind-mind olyan tényezők, amelyek a legnagyobb úszósztárok karrierjét is el tudják gáncsolni. Viszont az általunk megvizsgált példák is azt mutatják, van visszaút a gödörből. Erről itt olvashat bővebben:

Szerinte az olimpiai aranyérmes úszónak kell döntenie arról, hogy akar-e indulni a párizsi olimpián, de mivel „nagy bajnok”, a MOB mögötte áll.
Mint arról a hvg.hu is írt korábban, a dohai világbajnokságra készülő úszócsapat, vele Zala György erőnléti edző is elutazott Dubajba edzőtáborozni, de Milák Kristóf nem. A Metropol szerint nem véletlen, hogy Zala az edzőtábort választotta az olimpiai bajnok felkészítése helyett: „több oldalról is megerősített hírek szerint Milák csak akkor találkozik az edzővel, amikor ő akar, mondhatni, akkor tréningezik, ha kedve szottyan”.Írta a HVG