Budai Flórát és Gombai Dominikot díjazták a 21. Héraklész Gálán! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Budai Flórát és Gombai Dominikot díjazták a 21. Héraklész Gálán! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Pénteken a Millenárison már 21. alkalommal került megrendezésre a Héraklész Díjátadó Gála, ahol 2023 legjobb utánpótlás korú sportolói részesültek elismerésben. A magyar utánpótlás korú ökölvívók 2023-ban kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el, közülük a junior Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Budai Flóra és a junior vb bronzérmes Gombai Dominik vehetett át díjat az eseményen.

2023 legjobb utánpótláskorú egyéni sportolójának az ifjúsági világ- és Európa-bajnok kajakost, Kollek Bálintot választották, a nőknél a cselgáncsozó Özbas Szofi felnőtt világbajnoki bronzérmet szerzett, melynek köszönhetően 2023 utánpótláskorú női egyéni sportolója lett. Ökölvívóink a női és férfi mezőnyben a harmadik helyen végeztek.

Budai Flórának és Gombai Dominiknak a díjakat Berkó Lajos, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja adta át.

A legtehetségesebb fiatal sportolókat támogató Héraklész program 2001-ben indult, ma már 37 sportág 900 sportolója vesz részt benne. Az elmúlt bő 20 évben tíz sportágban összesen 28 olimpiai aranyérmet szereztek a Héraklész programban résztvevő magyar sportolók.

Gratulálunk Flóra! Gratulálunk Dominik! 👏👏👏

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség