Itthon: Kiosztotta a pártokat a Mi Hazánk elnöke és kárpátaljai területi igényeket emlegetett

Itthon: Kiosztotta a pártokat a Mi Hazánk elnöke és kárpátaljai területi igényeket emlegetett

Évértékelőjében Toroczkai László arról is beszélt, hogy meg kell akadályozni egy újabb világháború kitörését, Ukrajna jogállamiságának megszűnése esetén pedig pártja „igényt fog tartani Kárpátaljára”.

Orbán Viktor külpolitikáját totális őrületnek, a Fidesz gazdaságpolitikáját pedig magyarellenesnek nevezte évértékelő beszédében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, aki szerint a Momentum egy elfuserált lombikbébi, Jakab Péter pártja pedig a futottak még kategóriájába tartozik. A Telex számolt be a beszédről, amelyben az is elhangzott, hogy

a korábbi jobbikos párttársait Toroczkai elvtelen, megélhetési politikusoknak tartja.

A pártelnök úgy látja, hogy Orbán Viktor az egész világgal szembe megy. „Izraelt már az amerikaiak is visszahúzzák a gázai konfliktus miatt, de a magyar miniszterelnök továbbra is kitart mellettük” – mondta. Ellenezte Finnország és Svédország NATO-csatlakozását is, mert belépésük növelné egy Oroszország elleni háború esélyét. Hozzátette, hogy meg kell akadályozni egy újabb világháború kitörését. Ukrajnát szerinte eladták külföldi befektetőknek, de azt is mondta

ha a háború végén megszűnik Ukrajna államisága, akkor egyedüli parlamenti pártként a Mi Hazánk igényt fog tartani Kárpátaljára.”

Ezután kitért a Fidesz gazdaságpolitikájára is, mondván a Fidesz egyetlen gazdasági innovációja, hogy Magyarország akkumulátor-nagyhatalom legyen, ami szintén csak a multik érdekeit szolgálja ki.

HVG