Olcsó módszerek, amivel megelőzhetjük a demenciát

Olcsó módszerek, amivel megelőzhetjük a demenciát

A demencia a legnagyobb halálok Nagy-Britanniában, de számos olcsó életmódbeli változtatással csökkenthetjük a kialakulásának kockázatát.

A tánctól kezdve az olcsóbb vitaminok szedéséig, sok olyan dolog van, ami segíthet az egészségünk megőrzésében.

A halálos betegség ma körülbelül 944 000 Nagy-Britanniában élő embert érint, és a szakértők szerint a számuk az évtized vége előtt eléri az 1 milliót.

Az Alzheimer-kór a betegség leggyakoribb formája, és feltételezhetően az agyban felhalmozódott fehérjék okozzák.

A betegségre jelenleg nincs gyógymód, bár jelenleg három ígéretes, a betegség előrehaladását lassító gyógyszerrel folynak kísérletek.

Addig is a szakértők szerint az életmódra való összpontosítás a legjobb módja annak, hogy csökkentsük a betegség kialakulásának esélyét.

Az Alzheimer’s Disease International – az Alzheimer- és demenciaszövetségek nemzetközi szövetsége – 12 lépést tett meg a kockázat csökkentésére.

Ezek közé tartozik a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a fizikai aktivitás és az alacsony szintű társas kapcsolatok kerülése.

Az olyan betegségek, mint a cukorbetegség, a halláscsökkenés, a depresszió, az elhízás és a magas vérnyomás esélyének csökkentése szintén segíthet a betegség kivédésében.

A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy számos olcsó, meglepő életmódbeli változtatással megelőzhető a demencia, mielőtt még bekövetkezne. Íme öt változtatás, ami segíthet.

1. Együnk epret

2. Több szex

3. Kávé fogyasztás

4. Táncoljunk

5. Olcsó vitaminok. Egy tanulmány szerint az olcsóbb multivitaminok megakadályozhatják az Alzheimer-kór kialakulását.

Írta a Magyar Hírlap