Rendőröket tartóztatott le az álzsaru

Rendőröket tartóztatott le az álzsaru

Különös rendőri és álrendőri intézkedés helyszíne volt a múlt héten az Atlantától északnyugatra fekvő Marietta város egyik forgalmas útja.

Autósok tettek bejelentéseket egy középkorú férfiról, aki a sávokat elválasztó záróvonal mentén gyalogolt, és emiatt mindkét irányban megbénult a közlekedés, a dudálásról és kiabálásról nem is beszélve. Két járőr gyorsan a helyszínre sietett, de nem akartak hinni a szemüknek és a fülöknek, amikor kérdőre vonták és igazoltatni szerették volna a zavartan viselkedő férfit.

„Mindkettőjüket letartóztatom, amiért intézkedés közben zaklatnak egy rendőrtisztet” – mondta a férfi, és hogy hangos szavainak nyomatékot adjon, felmutatott egy special police feliratú jelvényt.

A „civil kollega” még a jogaikat is felsorolta a vele szemben intézkedőknek. „Joguk van hallgatni, de bármi, amit mondanak, felhasználható maguk ellen a bíróságon” – magyarázta, de nem jutott a végére, mert a valódi zsaruk közrefogták, megbilincselték, és beültették a szolgálati jármű hátsó ülésére.

Ott még nem tudták azonosítani, mert nem az igazi nevét mondta, a kapitányságon azonban kiderült, hogy Shawn Brownnak hívják. A férfi őrizetbe vételét követően a bíró elrendelte a letartóztatását és a pszichiátriai kivizsgálását, így a Cobb megyei börtönbe került.

Érdekesség, hogy bár ez Georgia állam legnagyobb börtönkomplexuma, a 93 ezer négyzetméteres, 3077 férőhelyes Cobb megyei büntetésvégrehajtási intézet az átlagos méretűek közé tartozik az Egyesült Államokban. Továbbra is a 19836 priccses Los Angeles megyei börtön vezeti a méretlistát, és nagy lemaradással követi 13849 férőhelyes, New York állambeli Rikers Island, illetve a 10 ezer ember fogva tartására alkalmas, texasi Harris megyei börtön.

Írta a Magyar Hírlap