Dalfeldolgozásokkal köszöntik Hobót a Petőfi Zenei Díj Életmű Gáláján

Dalfeldolgozásokkal köszöntik Hobót a Petőfi Zenei Díj Életmű Gáláján

MH/MTI
2024. február 2. péntek. 11:40

Mint írták, életpályája elismeréseként idén Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal jutalmazzák Földes László Hobót. A közmédia a tavalyi nemzetközi kitüntetéshez méltó, nagyszabású gálaműsorral tiszteleg a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző művészete előtt. A február 3-i showműsor a Hobo Blues Band alapítójának legnépszerűbb dalaiból válogat.

Az előadóművész évtizedek óta meghatározó alakja a hazai könnyűzenei életnek, pályáján különféle műfajokban alkotott maradandót, beleértve a blues-, a rock- és a folkzenét, így a műsor a fellépők körével is a műfaji sokszínűséget ünnepli. A kifejezetten erre az alkalomra készült feldolgozásokat Gubik Petra, Wolf Kati, Freddie, Németh Attila, Szabó Előd, Szarka Tamás, Takáts Tamás, a Csík Zenekar, valamint a Sezlony adja elő. Freddie és Takáts Tamás egy különleges duettel is készül.

A Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála díjazottjának irodalmi és színművészeti tevékenysége is jelentős: gazdag életművét könyvek, film- és színházi szerepek, valamint önálló estek teszik teljessé, tiszteletére Szűcs Nelli, Bodrogi Gyula és Gáspár Sándor verssel készül. A rangos elismerést A Dal 2024 egyik új zsűritagja, a Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró Németh Alajos Lojzi adja át. A műsort Hobo fellépése teszi teljessé.

Hobo a gála után nem sokkal, február 13-án ünnepli 79. születésnapját.

Írta a Magyar Hírlap