Őrület: Már a halott embereknek is lehetővé tennék a nemváltoztatást

Őrület: Már a halott embereknek is lehetővé tennék a nemváltoztatást

Eddig is rengeteg abszurditás érkezett a woke-őrület kapcsolatban: női sportversenyeket sorozatban megnyerő transzneműek, gendersemleges névmások, LMBTQ-sított mesék. Most azonban végérvényesen bebizonyosodott: a genderőrületnek valóban nincsenek határai. A Telegraph szombati cikke szerint ugyanis egy brit munkáspárti képviselő a halott emberek nemváltoztatása mellett kezdett el kardoskodni – erről ír az Origo.

Charlotte Nichols bizarr elképzelését kezdeményezte is a brit parlamentben. A 2004-ben elfogadott gendertörvény (GRA) módosítását szeretné elérni olyan formában, hogy a transzneműek akár az új nemük alapján legyenek a hivatalos halotti iratokban is, akár visszamenőleg is.

Vélhetően Nichols onnan vette az ötletet, hogy tavaly csaknem 14 ezer brit kampányoló kérte a kormánytól a GRA módosítását, és a posztumusz és gyorsított nemváltoztatást. A kezdeményezést elutasították, ahogyan Nichols mostani akciója is sikertelenül zárult. Stuart Andrew esélyegyenlőségi miniszter kijelentette: a kormány nem tervezi a törvény további módosítását.

A felvetés nagy port kavart, szinte mindenki ellenezte azt.

Írta a Magyar Hírlap