Újabb mérgező trendet kellett betiltani a TikTokon

Újabb mérgező trendet kellett betiltani a TikTokon

Az elmúlt években nagy divat lett a leggings alsóruházat viselése a nők körében, kényelmes és célszerű ruhadarabról van szó. Persze ez sem kerülhette el a sorsát a TikTokon, a szolgáltatásnak le kellett tiltania a mentálisan mérgező #legginglegs címkét, miután egyes influencerek és felhasználók azt állították, hogy bizonyos testalkatú nők nem viselhetnek leggingset, mert borzasztóan néznek ki benne, adott esetben magukat is beleértve a viseléséből kizártak körébe – írja az origo.hu.

A mostani trend egy korábban már indulatokat keltett combhézagos trend újracsomagolt változatának tűnik, a #legginglegs címke alatt prédikálók azt állították, hogy csak karcsú, továbbá megfelelő formájú lábakkal és combhézaggal rendelkezőknek „van joguk” viselni a ruhadarabot.

A TikTok szerint a trend testképzavar és étkezési zavar kialakulásához vezethet, emiatt letiltotta a fő és vonatkozó címkékre kereséskor a találatok mutatását, egyes esetekben mentális segítséget nyújtó szervezetek elérhetőségét jeleníti meg a felhasználóknak.

„A TikTok egy inkluzív és testpozitív környezet, tiltjuk az olyan tartalmakat, amelyek étkezési zavart mutatnak, reklámoznak, normalizálnak, dicsőítenek” – nyilatkozta a vállalat szóvivője a hashtagek letiltása kapcsán.

Írta a Magyar Hírlap