Ukrán hírszerzés: Elsüllyesztették az orosz Fekete-tengeri Flotta egyik járőrhajóját

MH/MTI
2024. március 5. kedd. 11:02

A szolgálat a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról tájékoztatott, hogy különleges egységének 13-as csoportja megtámadta az orosz Fekete-tengeri Flotta Szergej Kotov nevű járőrhajóját a Kercsi-szoros közelében.

„A Magura V5 tengeri drónok által végrehajtott támadás következtében a Szergej Kotov tatján, jobb és bal oldalán egyaránt megrongálódott” – áll a közleményben. A dpa német hírügynökség információi szerint a hajó nem sokkal később elsüllyedt. A hírszerzés közlése szerint a hajó értéke nagyjából 65 millió dollár (mintegy 5,3 milliárd forint).

Andrij Jermak, Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke kedden a Telegramon azt mondta, hogy „az orosz Fekete-tengeri Flotta a megszállás szimbóluma. Nem tartózkodhat a Krím félszigeten”.

A Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő hídon átmenetileg leállt a vasúti forgalom – közölte a Telegramon egy Oroszország által a térségbe delegált krími tisztségviselő. A gépkocsiforgalom is több órán át szünetelt, de nem sokkal később újraindították – olvasható a bejegyzésben.

Írta a Magyar Hírlap