Visszatért Dél-Amerikába a Celtic argentin védője – HIVATALOS

Az elmúlt másfél évet a Celtic-nél töltő argentin balhátvéd kölcsönben egy brazil élvonalbeli csapathoz került…

(Photo by Craig Foy/SNS Group via Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Internacional megerősítette, hogy a 2024-es naptári esztendő végéig kölcsönvette Alexandro Bernabéi játékjogát a skót Celtic-től. A megállapodás egy 10 millió eurós vételi opciót is tartalmaz a brazil klub részéről.

A 23 éves balhátvéd az argentin Lanús csapatában nevelkedett, amely színeiben 87 mérkőzésen szerepelt a profik között 2019 és 2022 között. Bernabéi hátvéd létére öt gólt és tíz előkészítést regisztrált ezen meccsek alatt, miután a Copa Sudamericana 2022-es kiírásában kétszer is eredményes tudott lenni. 2022 nyarán került a skót gárdához, azonban eddig nem tudott állandó játéklehetőséget követelni magának, kizárólag kiegészítő szerepet töltött be a zöld-fehéreknél.

Bernabéi az elmúlt bő másfél év alatt 28 mérkőzésen valamivel több mint 1500 percet játszott a Celtic-ben, ezalatt egy gólt és három előkészítést regisztrált.

A fiatal játékos az elmúlt években rendszeresen meghatározó szereplője volt a különböző argentin korosztályos válogatottaknak.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub