Megtalálta új edzőjét az Atlético Mineiro – sajtóhír

Luiz Felipe Scolari távozása után a brazil Atlético Mineiro megtalálta a rutinos tréner utódját…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a csapat nélküli Gabriel Milito lesz a brazil országos bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Atlético Mineiro új vezetőedzője. Az újságíró úgy tudja, hogy a tréner még a hétvégén elutazik a csapathoz, mellyel 2025 év végéig szóló megállapodást fog kötni.

A 43 esztendős szakember korábban több ízben irányította az általa egykor játékosként is erősítette Independientét, valamint az Estudiantes La Plata együttesét. Milito legutóbb 2021 januárjától 2023 augusztusáig az Argentinos Juniors edzője volt, melyet 135 mérkőzésen vezetett lemondásáig. Távozása óta számtalan csapattal hozták őt hírbe, mindeddig azonban nem vállalt új szerepet, de a jelek szerint készen áll arra, hogy ismét munkába álljon.

Az egykori 42-szeres argentin válogatott hátvéd európai légiós évei alatt a Real Zaragoza (2003-2007) és a Barcelona (2007-2011) csapatait szolgálta játékosként.

A “kakasok” a 2021-es brazil országos bajnoki cím után egy hetedik és egy harmadik helyezést értek el a hazai pontvadászatban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub