Tragédia: többen is életüket vesztették az Esztergom-Nyerges ralin

A rendőrség elmondása szerint Lábatlan és Bajót között történt az eset, amelyről az rtl.hu egyébként videót is közölt. Ezen az látszik, ahogy a Rally2-es Skoda Fabia a csibegyári lassítónál nagy sebességnél lemegy az út szélére, majd megcsúszik és egyenesen az út mellett álló tömegbe sodródik.

Hogy pontosan mi lehetett a baleset kiváltó oka, vagy hogy miért ment le az út szélére az autó, azt egyelőre nem lehet tudni. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint sajnos azonban rendkívül súlyos volt az eset, hiszen a helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter is érkezett.

Összesen négyen vesztették életüket a tömegszerencsétlenségben, miközben egy gyermeket életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Rajta kívül még további hét sérült van, tehát 12 embert érintett az incidens.

A ralit természetesen azonnal megszakították a baleset után, a vizsgálat és a helyszínelés pedig továbbra is zajlik. Ezek mellett még annyi információ látott napvilágot, hogy a Skodát állítólag ifj. Tóth János vezette, de nem a nagy sikereket elérő többszörös magyar bajnokról van szó, hanem az ő névrokonáról.

Nézd meg: Mick Schumacher az édesapja Mercedes W02-esét vezette

Motorsport