Schiffer beleszállt az európai zöldekbe

„Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – írta közleményében a pártcsalád.

Schiffer András szinte azonnal reagált az írásra. Az ügyvéd közösségi oldalán úgy fogalmazott: amit az EGP „demokratikusnak” és „Európa-pártinak” nevez, az valójában imperialista és Amerika-párti.

„Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az EGP-t a rakpartlezárások, a járatritkítások, Budapest zöldterületei zéró százaléknál jobban érdekli. Akkor most dekódoljuk az atlantista újbeszélt. A nyolcvanas években antiimperialista és pacifista német Zöldek – és farvizükön az EGP – ma a legnagyobb háborús uszítók, a tengerentúli nagytőke és persze a német autóipar lobbistái. Régen nem a jövő generációk, sokkal inkább a hadiipar, a Big Pharma és az agrobizniszben is utazó magántőkealapok érdekeit szolgálják.”

Schiffer szerint a zöldeknek fontosabb az identitáspolitikai őrület, mint a természeti erőforrások védelme.

„Óriási tévedésem volt, amikor 2010 után lelkesen támogattam a hajdani LMP csatlakozását az EGP-hez. Jó hír, hogy a mandátumbecslések szerint az EP-választások legnagyobb vesztese az EGP lesz. Egyszer mindennek a helyére kell kerülnie” – tette hozzá a korábbi képviselő.

Írta a Magyar Hírlap