Szabadlábon a diszkópápa

A diszkópápa, akit a Hajógyári-sziget uraként is ismertek az éjszakában költségvetési csalás és rendőrök megvesztegetése miatt ítélték el hét-hét év szabadságvesztésre a hírhedt diszkópápát, és mivel mindkét ügyében kimondták a bűnszervezetet, kedvezményt nem kaphatott.

Vizoviczkire hosszú ideig vadásztak a hatóságok, hiszen a kilencvenes évek elején Pesterzsébetről induló „vállakozó” hamár vált egyeduralkodóvá a Budapesti éjszakában. Surnyák Mihály, egy klubtulajdonos akkoriban összetűzésbe keveredett Vizoviczkivel, az ekkoriban készült felvételek pedig még ma is legendásak, hiszen a diszkópápa emberei társaságában jól láthatóan királyként járt kelt az V. kerületben, ellehetetlenítve a konkurenciát.

A gyors terjeszkedéshez nagy segítséget jelentettek az információk alapján az „olajos pénzek”. Habár Vizoviczki rendre tagadta, de az alvilági pénzek jelentős része több vallomás szerint is Portik Tamáson keresztül érkezett hozzá.

A diszkópápa hosszú évek tagadása és nyomozása után végül 2019 őszén a bíróságon beismert mindent.

A mostani jogorvoslatnak hála férfi összbüntetése nyolc évre és néhány hónapra rövidült. Ezt a döntést a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta.

Írta a Magyar Hírlap