Szövetségi kapitány lehet a Ferencváros korábbi edzője – sajtóhír

Orosz sajtóhírek szerint a Ferencváros korábbi vezetőedzőjét is jelöltként tartják számon az azeri válogatott szövetségi kapitányi posztjára…

Az orosz Championat értesülései szerint a Ferencváros korábbi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is a jelöltek között szerepel az azerbajdzsáni válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A forrás megjegyezte, hogy összesen hárman jelöltek a pozícióra, de a másik két edzőt konkrétan nem nevezték meg.

Az azeri válogatott az olasz Gianni De Biasi vezetésével nyolc meccsen szerzett hét ponttal a negyedik helyen zárta Eb-selejtezős csoportját, így nem jutott ki a kontinensviadalra, a kapitánynak pedig távoznia kellett, egyelőre az utódkeresés zajlik.

A 60 éves orosz szakember 2021 decemberétől 2023 júliusáig irányította a zöld-fehéreket. Csercseszov másfél év alatt két magyar bajnoki címhez és egy Magyar Kupa-sikerhez segítette a Fradit, ám a feröeri KÍ Klaksvík elleni BL-selejtezős kiesést követően tavaly nyáron megköszönték a munkáját, azóta nem vállalt új feladatot. Csercseszov nevét időről időre bedobták egy-egy új edzőt kereső orosz csapatnál, de egyelőre egyetlen új munkaadóval sem folytatott komolyabb tárgyalásokat.

fociclub