Befejezi karrierjét a zaklatással megvádolt Lizzo

Úgy tűnik, bejelentette visszavonulását Lizzo. A Grammy-díjas amerikai énekesnő/fuvolaművész pénteken ingerült hangú nyilatkozatot tett közzé az Instagramon, melyben a következőket írta:

“Kezdek belefáradni abba, hogy eltűrjem, ahogy mindenki meghurcol az életemben és az interneten is. Én csak zenét akarok csinálni, boldoggá akarom tenni az embereket, és segíteni, hogy a világ kicsit jobb legyen annál, mint ahogy én találtam. De kezdem úgy érezni, hogy a világ már nem akar engem. Folyamatosan azzal kell szembenéznem, hogy hazudnak rólam a népszerűségem és a nézeteim miatt, és hogy minden egyes alkalommal a viccek céltáblája vagyok a külsőm miatt. A személyiségemet olyan emberek szedik darabokra, akik nem is ismernek engem, és nem tisztelik a nevemet. Nem erre a szarságra jelentkeztem – KILÉPEK”

A posztra rengeteg támogató komment érkezett, mások mellett Paris Hiltontól is, aki azt írta: “szeretünk, Királynő.”

Lizzót 2023 augusztusában szexuális zaklatás miatt perelte be három volt táncosa. A keresetben az énekesnőt és menedzsmentjét szexuális, faji és vallási zaklatással vádolták meg, valamint azzal, hogy ellenséges munkahelyi környezetet teremtett. Egyik volt táncosnője szerint Lizzo egy amszterdami éjszakai klubban nyomást gyakorolt rá, hogy érintse meg egy előadó mellét, illetve az énekesnő és a táncos-koreográfusa azt a benyomást keltették, hogy a táncosnak meg kell magyaráznia a súlygyarapodását és személyes intim részleteket kell felfednie az életéről, hogy megtarthassa az állását.

A kereset szerint a táncosok vezetője, Shirlene Quigley ráerőltette az előadókra a keresztény hitét, például azzal, hogy gúnyolta azokat, akik házasság előtt szexuális életet éltek. Az egyik táncos szüzességéről pedig nyíltan beszélt és posztolt róla a közösségi médiában is.

Lizzora korábban a testpozitivitás bajnokaként tekintettek. Az énekesnő már tavaly májusban megszüntette Twitter-fiókját, és belengette, hogy abbahagyja a zenélést a testszégyenítő kommentek miatt.

(Guardian)

HVG