Lebukott Franciaország

A francia fegyveres erők minisztériuma azt tervezi, hogy a készletek feltöltése érdekében újabb, mintegy 500 darab AASM-bombából álló fegyverszállítmányt rendel, miután 2024-ben 600 ilyen bombát ígértek Ukrajnának – jelentette a Tribune nyomán a lenta.ru.

Januárban a francia védelmi miniszter, Sebastien Lecornu azt mondta, hogy egész évben havonta 50 AASM bombát szállítanak Ukrajnának.

„Miután megígérte, hogy 2024-ben 600 AASM bombát szállít Ukrajnának, a fegyveres erők minisztériuma új bombákat fog rendelni a Safran-tól, hogy felújítsa a légierő és a haditengerészet készleteit. Ennek a megrendelésnek a mennyisége körülbelül 500 darab lesz” – írja a lap.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök támogatta Emmanuel Macron francia államfő elképzelését francia csapatok vagy kiképzők esetleges küldéséről Ukrajna területére. A politikus megjegyezte, hogy az ukrán harcosok kiképzése a nyugati hadsereg által közvetlenül a köztársaságban sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mintha dandárokat külföldre küldenének.

Írta a Magyar Hírlap