A vezető nélküli betakarítógépek gyökeresen megváltoztatják az oroszországi mezőgazdaságot

Tóth László Levente
2024. április 7. vasárnap. 8:46

Az eadaily.com érdemes tartotta megjegyezni: ennek a projektnek a végrehajtása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a speciális berendezések éves gyártását 600 egységre növelje. A termelés beindításában a legaktívabban a fehéroroszországi Gomselmash cég vett részt. Pénzügyi támogatásban részesült a regionális Iparfejlesztési Alap is, amely kedvezményes feltételekkel biztosította a Titan-nak a forrást.

Figyelni kell arra, hogy a cég által gyártott, pilóta nélküli betakarítógépeket előre telepített, párhuzamos hajtásrendszerrel szereljék fel, ez a technológia lehetővé teszi a mezőgazdasági gépek minél egyenletesebb mozgását üzem közben, ami egyszerűsíti a betakarítást. Feltételezhető, hogy az új berendezések teljes mértékben ki tudják váltani az ígéretes külföldi kombájnokat versenyképes hazai gyártású modellekkel – írta a lap.

Emellett – tették hozzá – belátható időn belül ezen a termelőhelyen egy teljes értékű agráripari klaszter létrehozását tervezik. A benne szereplő cégek többek között pilóta nélküli légi járműveket és mezőgazdasági gépekhez való különféle alkatrészeket gyártanak majd. A Titan cég tavaly alakult, kiemelt tevékenysége a betakarítógépek gyártása.

Írta a Magyar Hírlap