Szennyvízből nyernének ki értékes lítiumot Amerikában, méghozzá rengeteget

Szokatlan helyről, a szennyvízből nyernének ki lítiumot az Egyesült Államokban. Az új módszerrel akár az ország szükségletének 40 százalékát is képesek lehetnek fedezni. A dologban van azért egy kis csavar. A lítium napjaink egyik legfontosabb kémiai eleme, az akkumulátorok kulcsfontosságú komponense. A ritkaföldfém bányászatában azonban a világ többsége Kínára támaszkodik, így komoly függés alakult ki….

Részletek

Fellélegezhetnek Matolcsyék: a kormány legkorábban ősszel nyújthatja be a jegybanktörvény módosítását

A leghamarabb szeptemberben nyújthatják be az MNB-törvény módosítását a parlamentnek Varga Mihály pénzügyminiszter szerint. A miniszter az ATV-nek nyilatkozott erről, azt mondta, még tartanak a megbeszélések. A kormány által március közepén megtárgyalt módosítási javaslatnak ugyanis vannak pontjai, amelyeket Matolcsy György elnök a jegybanki függetlenség megcsorbításának tart.  A javaslat értelmében ugyanis az MNB fideszes felügyelőbizottsága a…

Részletek

Orbán megint szűk körben kampányolt, szerinte „aki fizet, az rendeli a zenét”

A miniszterelnök a XVI. kerületben tartott kampányrendezvényt, amelyről még az MTI is csak szűkszavúan számolt be. Önkormányzati választások Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit! Fővárosi kampánykörútja keretében kedden a XVI….

Részletek