Németország nagy üzletet lát Ukrajna majdani újjáépítésében

Robert Habeck gazdasági miniszter Kijevbe érkezett német védelmi és energiaipari vállalati vezetőkkel,hogy az ukrajnai gazdaságba és infrastruktúrába való befektetésekről tárgyaljanak – adott hírt a Mandiner.hu. A fegyvergyártástól az energiahálózatok fejlesztéséig számos területet látnak a németek, ahol beszállhatnának az ukrán piacra.

Robert Habeck gazdasági miniszter és a német nagyipar képviselői Kijevben tárgyalnak a befektetési lehetőségekről. A Zöldek által delegált német gazdasági miniszter, Robert Habeck nagy lehetőségeket lát Németország számára Ukrajna majdani újjáépítése kapcsán.

A Politico szerint nemcsak a háborús fegyverkezésben, hanem a háború majdani vége utáni újjáépítésben is fantáziát látnak a német politikusok és cégvezetők. A Franciaország-méretű Ukrajna újjáépítéséből sok pénzt lehet csinálni. Például a harcterek is a legújabb haditechnológiák „laboratóriumai” lehetnének – teszi hozzá a Politico.

A zöldminiszter szerint a német védelmi ipar segíti Ukrajnát a szabadságért és demokráciáért vívott harcban, magánbefektetéseikkel pedig hozzájárulnak az ország biztonságához és kitartásához. Többek között a Magyarországon is nagy befektetéseket eszközlő Rheinmetall német védelmiipari cég is közölte, hogy fegyvergyárakat hozna létre Ukrajnában.

Ez gyors piacra jutást, alacsony bekerülési költségeket és tartós helyi keresletet jelenthet a német cég számára – írja a portál.

Írta a Magyar Hírlap