La Liga: a Tottenham mellőzött középpályását szerződtetné a Real Betis! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis együttese a nyári átigazolási időszakban megszerezné a Tottenham középpályását, Giovani Lo Celsót.

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Minden bizonnyal mozgalmas nyár elé néz a Real Betis együttese, ahol nagy eséllyel távozni fog a csapattól Nabil Fekir, Borja Iglesias és Willian José is, ami jelentős anyagi lehetőségeket nyithat meg az utóbbi években ezen a téren komoly gondokkal küzdő klub számára. A hírek szerint Fekir pótlására a vezetőség már ki is szemelte az ideális célpontot Giovani Lo Celso személyében. A 28 éves középpályás számára nem lenne ismeretlen a Real Betis öltözője, hiszen a 2018/19-es szezonban ide adta őt kölcsön a Paris Saint-Germain. Lo Celso számára igen jól sikerült az az idény, ugyanis 45 meccsen 16 gólig és 6 gólpasszig jutott, nem meglepő hát, hogy ezt követően végleg meg is vette a játékjogát a sevillai csapat. A középpályás ezt követően viszont kölcsönbe került a Tottenhamhez, majd egy évvel később a londoni klub is megvásárolta őt a Betistől. A Spursnél viszont Lo Celso nem tudott magának állandó helyet kiharcolni, Postecoglou rendszerében pedig csak kiegészítő szerep jut számára, amit jól mutat, hogy 17 meccsen mindössze 569 percet tölthetett a pályán. A beszámolók alapján ezt a helyzetet szeretné kihasználni a Real Betis, ráadásul Lo Celso szerződéséből már csak egy év van hátra a Tottenhamnél, így az angol klubnak is ez az utolsó lehetősége, hogy nagyobb összeget kapjanak a középpályás eladásáért.

Giovani Lo Celso a Tottenham színeiben eddig 103 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 gólig és 8 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 16 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub