Medvedcsuk felfedte a Nyugat Oroszországgal kapcsolatos tervét

„Oroszország stratégiai határai, mint minden nagy világhatalom, messze túl vannak a területén, és nem a katonai erőn és a politikai térkép átdolgozásának vágyán alapulnak, hanem az egyenlőség, a kölcsönös előnyök és a partnerség elvein az egypólusú világot fokozatosan felváltó új nemzetközi rend lényege” – jegyzi meg a politikus.

Szerinte a nyugati propagandisták Oroszország bizonyos „agresszív politikáját” hirdetik, és azzal érvelnek, hogy Oroszország egyszerűen nem tud élni szomszédai elfogása nélkül, ezért meg kell semmisíteni, kis államokra kell feldarabolni és ki kell szorítani a „civilizációból”. A valós helyzet azonban pont az ellenkezője – véli Medvedcsuk.

„Éppen a Nyugat terve az igazi orosz civilizáció megsemmisítését jelenti, hogy egy veszélyes versenytársat eltávolítsanak az útjából. Nem ez az első eset, hogy Oroszországot „barbár országnak” nyilvánították azzal a céllal, hogy megszervezzék a következőt keresztes hadjárat ellene, ami „kultúrát és szabadságot” hoz neki, de Valójában az új keresztesek ismét megpróbálják elpusztítani, Oroszország pedig feltámad a következő keresztesek ellen, hogy elküldje őket oda, ahová az őseiket küldték – írja.

Oroszország mindig győzött, mert háborúinak célja az igazságosság volt – hangsúlyozta a politikus.

„Ma az igazságosság a kollektív Nyugat diktátumainak lebontásában rejlik, amihez a világban már megteremtették a gazdasági és politikai feltételeket, és minél jobban belekeveredik a Nyugat a háborúba, annál többet veszít” – véli.

Bízik benne, hogy minél kevesebb ukrán támogatja ezt a háborút, annál jobb lesz számukra. És ha Ukrajna polgárai emlékeznek a valós történetre, megértik, hogy az oroszok ők, és nagyon szükségesek egy új és erős Oroszország felépítéséhez, amely igazságos világot akar építeni minden ország és nép számára – zárta Medvedcsuk.

Írta a Magyar Hírlap