„Magyarország egy woke-mentes övezet”

Törcsi Péter közölte: a „kommunisták”, ha még lenne hozzá hatalmuk, megpróbálnák betiltani a CPAC-et, ugyanúgy, ahogy a belga baloldal megpróbálta ezt Brüsszelben megtenni a nemzeti konzervatívizmus konferenciájával, azonban „Budapesten épp annyi ereje van a woke-nak, mint a négyszer kétharmaddal ellenzékbe zavart baloldalnak”.

Hozzátette, „büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország az utolsó menedék” a woke elől.

Az operatív igazgató a konferencia feladataként fogalmazta meg a többi között a nemzeti konzervatív erők nemzetközi összefogásának további megerősítését.

„Hiába élünk jómódban és vagyunk gazdagok a világ többi részéhez képest, ha az egyre erősebb kihívóink szemében gyengének és eszköztelennek tűnünk” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a bajok forrása a woke. Megfogalmazása szerint ez „egy olyan betegség”, amelynek természete megegyezik a kommunizmuséval, amely a többi között őseink, nagyjaink szobrainak ledöntésével akarja végképp eltörölni a múltat, minden olyan értékkel együtt, amelyből a civilizáció épült és amely miatt az világszerte sikeresnek bizonyult.

Az Isten, haza, család fogalmak adnak értelmet a társadalmunknak, és ezek adnak célt az életünknek is – hangsúlyozta.

Törcsi Péter azt mondta: a woke képviselői mindenkit elhallgattatnának. Brüsszelben a rendőrséget küldik azokra, akik ellenzik a migrációt, a háborút és a gendert, Lengyelországban képviselőket börtönöznek be nézeteik miatt, az Egyesült Államokban, a „szabadság hazájában” pedig meg akarták tiltani, hogy a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump elinduljon a választáson, és „ezek az emberek próbálnak meg minket nap mint nap kioktatni jogállamiságból és demokráciából” – hangoztatta.

Miközben pedig Európa a genderrel és az abortusszal foglalkozik, addig a többi hatalmi központ arról tárgyal, hogyan előzzenek meg minket a surranópályán – tette hozzá.

Törcsi Péter a 2024-es választási szuperév jelentőségét abban látja, hogy „olyan képviselőket válasszunk”, akik Európát ismét képesek lesznek fejlődő pályára állítani, az Egyesült Államokban pedig szerinte Donald Trump győzelmével egy erős elnök lezárhatja a háborús időszakot, mert a békéhez erő kell.

A „Wokebusters – Csapoljuk le a mocsarat” című program keretében tartott kerekasztal-beszélgetésen Guglielmo Picchi korábbi olasz külügyi államtitkár, a Macchiavelli intézet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója azt mondta, a CPAC nagyszerű lehetőség a konzervatív erők együttműködésére, és arra, hogy a tapasztalatokat, esetleges nehézségeket megosszák egymással.

A „woke-ista baloldal” a konzervatív erők még szorosabb együttműködésével győzhető le – hangoztatta.

Ernst Roets, az AfriForum dél-afrikai nem kormányzati szervezet ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy Dél-Afrikát inspirálja az optimisták álláspontja, és országa bizonyos tekintetben nincs lemaradva Európától. Elmondta, hogy felfedezték a hagyományos közösségi intézmények fontosságát, ugyanis ezeket a woke irányzat még nem fertőzte meg.

Nemanja Starovic, Szerbia védelmi államtitkára szintén a közösségi értékek fontosságát hangoztatta, kiemelve, hogy náluk még léteznek ezek közül olyanok, amelyek Nyugat-Európában már nincsenek meg. Úgy látja, hogy a migráció és a woke Szerbia számára is sok problémát jelent, ez az ideológia szerinte teljesen ignorálja a valóságot.

A szerb politikus Szerbia és Magyarország mint két szuverén állam egymás mellett élését és együttműködését remek példának nevezte. A globalizáció bírálata mellett hitet tett az „igaz demokrácia” mellett, hozzáfűzve: a nyugat-európai emberek ma egy nem demokratikus liberalizmust tapasztalhatnak meg.

Felidézte a korábbi egységes Jugoszlávia időszakát, amely sokáig annak ellenére is jól működött, hogy soknemzetiségű volt, ám amikor az államalkotó nemzetek számára adott alkotmányos biztosítékot el akarták venni, akkor előjöttek a problémák.

A szerb politikus a koszovói keresztény templomok lerombolását, illetve az ott élő szerbek helyzetét példaként említette annak igazolására, milyen lehet Európa jövője, ha valahol, akár „egy államon vagy korábbi államon belül”, egy radikálisabb muszlim irányzat válik uralkodóvá.

Írta a Magyar Hírlap