Sokkoló tragédia történt Indiában + VIDEÓ

Felrobban egy gázpalack egy étteremben a kelet-indiai Patnában, miközben vendégek vacsoráztak ott. A tűz gyorsan átterjedt egy közeli szállodára és a tűzoltók több mint egy tucat tűzoltóautóval oltották a lángokat. A szálloda Patna vasútállomása mellett, egy zsúfolt területen található. Több, a hotelnél parkoló autó is teljesen kiégett.

A robbanásban és az utána tomboló tűzben legalább hat ember meghalt és húszan megsérültek

közölte egy helyi tűzoltótiszt. Összesen legalább 40 embert mentettek ki az étteremből és a szállodából a tűzoltók. A tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a szálloda néhány vendége kiugrott a szobájuk ablakából, és megsérültek.

Objektum doboz

Indiában gyakoriak a tűzesetek, ahol az építők és a lakosok gyakran semmibe veszik az építési törvényeket és a biztonsági előírásokat. 2019-ben egy elektromos rövidzárlat okozta tűz elpusztított egy épületet az India fővárosában, és 43 ember halálát okozta. 2022-ben egy négyemeletes kereskedelmi épületben keletkezett tűz Újdelhiben legalább 27 ember halálát okozta – írja a Fox. Idén februárban halálos tűz ütött ki egy festékgyárban Indiában és robbanás volt egy indiai tűzijátékgyárban is. Tavaly év végén pedig több tucat halászhajó semmisült meg egy dél-indiai kikötői tűzben.

Írta a Magyar Hírlap