Oroszországi munkára toboroznak amerikaiakat

Egy meg nem nevezett amerikai vállalat harci tapasztalattal rendelkező embereket keres oroszországi munkára. A rejtélyes „műveletek” elvégzéséhez a jelölteknek érteniük kell az éjjellátó eszközök használatához, beszélniük kell angolul és oroszul, továbbá gond nélkül kell mozogniuk a golyóálló mellényben.

Rendkívül érdekes hirdetést szúrt ki a Ria.ru egy amerikai cég oldalán – írja a hírügynökség. Mint a cikkben olvasható, egy meg nem nevezett amerikai magánvállalat harci tapasztalatokkal bíró embereket keres oroszországi munkára. A rejtélyes „műveletek” elvégzéséhez a jelölteknek érteniük kell az éjjellátó eszközök használatához, beszélniük kell angolul és oroszul, továbbá gond nélkül kell mozogniuk a golyóálló mellényben.

A közlemény nem határozza meg a munkavégzés helyét, így az sem derül ki, hogy a harci zónába vagy valahová a háttérbe kerülnek az emberek. A cég azt ígéri, hogy napi hétszáz dollárt fizet és fedezi az egyéb költségeket is.

A hírügynökség megjegyzi, az Egyesült Államok tisztviselői következetesen azt hangoztatják, nem terveznek katonai személyzetet küldeni Ukrajnába és nem is engedik, hogy a kijevi rezsim orosz területeket támadjon. Ugyanakkor sok amerikai állampolgárságú zsoldos halt már meg Ukrajnában, beleértve az új orosz területeket is.

Írta a Magyar Hírlap