A fülzúgás egy súlyos betegséget is jelezhet

Tudtad, hogy a fülzúgásvérnyomás problémákra is utalhat? A magas vérnyomás krónikussá válhat, és habár egy ideig ártalmatlannak tűnik, idővel egészségügyi problémákhoz is vezethet. Azonban a tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Erre a jelre is figyelni kell – írja az elle.hu.

Ha túl magas a vérnyomás, az extra terhelést jelent az erekre, a szívre és más szervekre, például az agyra, a vesékre és a szemre. Azonban fontos kiemelni, hogy a fülzúgást okozhatja többek között fülfertőzés, fej- vagy nyaksérülések, bizonyos gyógyszerek (például nem szteroid gyulladáscsökkentők) és még sok minden más. Szóval nem kell azonnal azt gondolni, hogy vérnyomás gondok állnak a háttérben, de érdemes beszerezni egy vérnyomásmérőt, és néha-néha ellenőrizni.

Habár a fülzúgás igen gyakori probléma, sokan nem gondolják, hogy orvos segítségét kellene kérniük. Előfordulhat, hogy valóban ártalmatlan dologról van szó, de ha a probléma hosszú ideje fennáll, akkor mindenképpen érdemes kivizsgáltatni. Kevesen tudják, de a hirtelen vérnyomás emelkedés is állhat a fülzúgás mögött. Azonban meg is szűnik, ha a vérnyomás újra a rendes állapotában van. A magas vérnyomás miatti fülzúgás kísérő tünetei lehetnek még a fejfájás vagy szédülés.

Írta a Magyar Hírlap