A YouTube-nál rájöttek valamire – és ennek most senki nem fog örülni

Még nincs minden teletömve hirdetésekkel. A YouTube-nál sikeresnek ítélték a videók megállításakor megjelenő reklámok tesztjét a Google-nél, így hamarosan újabb helyen jelenhetnek meg a hirdetések a YouTube-on.

A YouTube gyakran kerül a kritikák kereszttüzébe az egyre több reklám miatt, melyek egyre többször szakítják félbe a videókat.

Talán önnek sem tűnt fel, de van még egy hely, ami eddig mentesült a reklámblokkoktól. Amikor megállítja a videót, legfeljebb az ajánlott tartalmak ugranak fel, legalábbis jelenleg: a YouTube ugyanis rájött, hogy itt még nincs egy szem reklám sem. Bele is kezdtek egy kísérletbe, hogy mit szólnának az emberek (és a hirdetők), ha váratlanul itt is felbukkanna egy-kettő.

A Google anyacége, az Alphabet első negyedévre vonatkozó pénzügyi beszámolójában Philipp Schindler, a cég üzleti vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: pozitív eredményeket hozott a teszt, és a hirdetők is lelkesednek érte – derül ki az Android Authority cikkéből.

Ugyan nyilvános tervek még nincsenek a globális bevezetésre, de ez a pozitív hangnem elég valószínűvé teszi, hogy rövidesen egyre többen találkozhatnak majd reklámokkal – akkor is, amikor csak pár pillanatra megállítanak egy videót.

A reklámok először az okostévés alkalmazásokban tűntek fel, vélhetően a széleskörű bevezetésnél is ez lesz az első platform, melyen találkozhatnak vele a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG