Szijjártó: Magyar segítséggel modernizálják a tunéziai vasúthálózatot

Nagyszabású vasútipari együttműködés indul a Ganz és tunéziai partnerei között, amelynek keretein belül az észak-afrikai ország vasúti hálózatát a magyar vállalattal közösen modernizálhatják – jelentette be a hétfőn Tuniszba látogató Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint “egy olyan megállapodás aláírására kerül sor a magyar és tunéziai vállalatok között, amelynek nyomán komoly vasútipari együttműködési folyamat indul el, ugyanis a tunéziai vasúttársaság több százmillió eurós pályázatokat ír ki a vasúti hálózat, valamint a vasúti kocsik állományának fejlesztésére.”

A bejelentés értelmében a felek közösen kívánják modernizálni az országos és az elővárosi hálózatot, valamint a vasúti kocsiállományt is.

Szijjártó Péter

Ilyen az amikor a jó politikai kapcsolatok gazdasági előnyöket hoznak🇹🇳🤝🇭🇺 Vasútipari együttműködés indul magyar és tunéziai vállalatok között, mivel a tunéziai vasúttársaság több százmillió eurós…

A külügyminiszter tunéziai kollégájával, Nabil Ammarral is tárgyalt tuniszi látogatása során. A két ország közötti együttműködéssel kapcsolatban Szijjártó arról beszélt, hogy dinamizálni kívánják azt a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az agrártudomány és a víztisztítás területén is. A magyarországi egyetemeken pedig 200-ról 250-re emelik a tunéziai hallgatóknak biztosított ösztöndíjak számát, tekintettel a jelentős túljelentkezésre – közölte a miniszter.

Szijjártó Péter Kaisz Szaíd tunéziai államfővel és Kaltum bin-Redzsebb kereskedelmi miniszterrel is találkozik a hétfői nap folyamán az MTI tájékoztatása szerint.

HVG