Menczer Tamás: Brüsszel nem Európa békéjét, hanem a háborút építi

MH/ MTI
2024. május 1. szerda. 19:02

Brüsszel háborúpárti, nem a békét építi, nem Európa békéjét építi, hanem a háborút építi – hangoztatta Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Húsz éve léptünk be az Európai Unióba. Amikor beléptünk, volt két közös, világos célunk. Európában legyen béke és legyen jólét. Ma ezek közül kettő hiányzik, a béke és a jólét. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változásra van szükség – fogalmazott a politikus.

Hozzáfűzte: Brüsszel azt ígérte, hogy tisztelni fogjuk egymást, a tagállamok tisztelik egymást, a brüsszeli intézmények tisztelik a tagállamokat. Ezzel szemben bennünket, magyarokat nem tisztelnek. A békepárti álláspontunk miatt zsarolnak és nyomást gyakorolnak ránk. Brüsszel háborúpárti, nem a békét építi, nem Európa békéjét építi, hanem a háborút építi. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változás kell.

Menczer Tamás videóüzenetében kijelentette: Brüsszel az összes szankciós gazdasági, energetikai döntésével rombolta és rombolja az európai életszínvonalat. Ezért mondjuk, hogy Brüsszelben változás kell.

Június 9-én küldjünk olyanokat Brüsszelbe, akiknek valóban Európa békéje és jóléte a fontos. Június 9-én csak a béke, csak a Fidesz – buzdította Facebook-posztjának követőit a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Írta a Magyar Hírlap