A Boca Juniors döntött rutinos támadója sorsáról – sajtóhír

Argentin sajtóinformációk szerint a Boca Juniors együttese döntést hozott a csapat rutinos csatárának jövőjéről…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Germán García Grova beszámolói értelmében eldőlt, hogy a Boca Juniors nem hosszabbítja meg Darío Benedetto naptári esztendő végén lejáró szerződését, hanem vélhetően még a nyáron fel fogják bontani a megállapodást, hogy a labdarúgó új csapatot találhasson magának.

A 33 éves esztendős támadó az eddigi 172 pályára lépése alatt 71 gólt szerzett a Xeneize színeiben, mellyel a klub történetének örökös góllövőlistáján az előkelő huszadik helyet foglalja el. Az egykori ötszörös válogatott csatár 2016 és 2019 között erősítette, valamint a 2022 januári visszatérése óta szolgálja a Bocát. Bendetto az első ciklusa alatt 76 meccsen 45 gólig jutott, az elmúlt szűk két évben inkább kiegészítő szerepet töltött be, de egyre kevésbé tud csapata hasznára lenni.

Benedetto karrierje korábbi szakaszában hazájában az Arsenal Sarandi, a Defensa y Justicia és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette, valamint a Bocához való átigazolása előtt Mexikóban profiskodott a Tijuana és a Club América színeiben. A “genovaiaknál” az első időszakban két bajnoki címet nyert és Libertadores-kupa-döntőt játszott, majd 2019-ben az Olympique Marseille-hez távozva kipróbálta magát Európában.

A francia csapat színeiben két év alatt 11 gólt szerzett, majd kölcsönadták őt a spanyol Elchének, ahonnan 2022 januárjában tért vissza a La Bombonerába. Benedetto a második bocás időszakban két újabb bajnoki címet nyert (egy-egy Liga Profesional és Copa de la Liga Profesional), valamint csapatával döntőig jutott tavaly a Libertadores-kupában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub