Fél mázsa kábítószert tárolt a házában a nógrádi férfi

MH/ MTI
2024. május 2. csütörtök. 23:34

A férfi csaknem negyven kiló marihuánához, 2,7 kiló ketaminhoz és 7,5 kiló kokainhoz jutott hozzá 2022. január 24. előtt, ezeket egy ismeretlen, feltehetően külföldi személytől szerezte – írták a közleményben.

A drogot szurdokpüspöki házának pincéjében és padlásán zsákokban elrejtve tárolta, hogy átadja egy ismeretlen személynek, aki a kábítószert Nyugat-Európába kicsempészve kívánta értékesíteni.

A rendőrség a házkutatás során a kábítószereket, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges mérlegeket és fóliázó készüléket is lefoglalta.

A vádlott húszéves fia felfedezte az apja által a házban tárolt, nagy mennyiségű marihuánát, abból több embernek értékesített, illetve ingyen adott, de fogyasztott is belőle.

Az ügyészség az 53 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény akár húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A húszéves fiú kábítószer-kereskedelem miatt felelhet.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a visszaeső apával szemben arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt a váddal egyezően, teljeskörűen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 12 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására, míg a fia esetében két év börtön és három év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Írta a Magyar Hírlap