Kim Basinger őrülten sármos szeretője Richard Gere volt

Leghíresebb párkapcsolata Alec Baldwinhoz fűzte, aki a második férje volt, tíz évig éltek együtt, és 2000-ben váltak el. Tőle született egy szem lánya, Ireland, akin botrányos válásuk után évekig csatároztak. A színésznő még Baldwintól kapott gyűrűjét is elárverezte – a pénzt egy állatvédő egyesületnek adta. Akadtak még világhírű kedvesei, némelyik választása elég meglepő volt. Rövid, de lángoló szerelem fűzte például a popsztár Prince-hez, volt egy kis kalandja a rapper Eminemmel, és Richard Gere-rel is ágyba bújt – az első férjét csalta meg vele.

Kim Basinger és Richard Gere

Kim Basinger és Richard Gere

Fotó: Collection ChristopheL via AFP

Egy szem csemetéje, a ma már 28 éves Ireland nemcsak nála lett magasabb egy jó fejjel, de még az apjánál is hosszabbra nyúlt: 185 centi! Korábban zűrös ügyei miatt lehetett sokat hallani róla, aztán most májusban ő is anya lett, kislányát Hollandnak hívják. Vagyis Kim Basinger fél éve büszke nagymama, az unokája a szeme fénye. Ha csak teheti, segít a kicsi körül, hiszen nagyon közel állnak egymáshoz a lányával.

Fénykorában a világ hol Marilyn­ Monroe-hoz, hol Brigitte Bardot-­hoz hasonlította érzéki szépsége miatt, de neki annyira nem volt önbizalma, hogy legszívesebben nem is nézett tükörbe. Talán leghíresebb filmjében, a 9 és fél hét című moziban játszott szerepe kifejezetten traumatikus élmény volt számára. Ő az egyetlen színésznő, aki Oscar-díjas létére meztelenül pózolt a Playboyban, emellett az egyetlen, aki filmvásznon James Bond és Batman szerelmét is eljátszotta.

9 és fél hét című filmben Kim Basinger színésznő

9 és fél hét című filmben Kim Basinger színésznő

Fotó: Producers Sales Organization / Collection ChristopheL via AFP

A fodrásza lett a társa

Immár egy évtizede az a férfi van mellette, aki korábban híres szőke hajzuhatagát gondozta: az egykori fodrásza, Mitch Stone.­ A 90-es évek óta ismerik egymást, szerelem mégis csak sokkal később alakult a kapcsolatból.

Én voltam a legjobban meglepve, amikor a barátságunk szép lassan valami mássá alakult. De talán azért is vagyunk meg ilyen jól, mert barátként kezdtük – mondta Basinger.

Láthatóan tényleg boldog tíz évvel fiatalabb a párjával, állítólag titokban össze is házasodtak.

Írta a Magyar Hírlap