Minden mozdíthatót elvitt az utánfutós tolvajbanda

Vádat emeltek egy háromtagú bandával szemben, akik Kiskőrösön és a környező településeken tanyákba, pincékbe, gyümölcsösbe és telephelyre tört be, és mindenféle ingóságot, bútort, szerszámokat és gázolajat is loptak.

A vádirat szerint három, többszörösen büntetett előéletű férfi 2023 tavaszán, két hónap leforgása alatt feltört három kiskőrösi pincét, egy soltvadkerti és egy kiskőrösi tanyát illetve betörtek egy solti telephelyre is. Összesen közel két és fél millió forint értékű zsákmánnyal távoztak.

A banda a lopások helyszínére mindig gépjárművel érkezett, amelyet a legfiatalabb elkövető vezetett. Annak érdekében, hogy minél több dolgot magukkal tudjanak vinni, az autóhoz egy utánfutót is kapcsoltak – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A tolvajok a feltört ingatlanokból többnyire szerszámokat, bútorokat, különböző konyhai és kerti gépeket vittek magukkal, de zsákmányoltak élelmiszereket és gázolajat is. Külön-külön is jártak betörni, így például egy solti termőföldről és egy iszáki gyümölcsösből összesen három akkumulátort és közel 300 liter gázolajat vittek el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottakat lopással vádolja, és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kérte rájuk.

(képünk illusztráció)

HVG