„Emlékeztettem pár embert” – Ricciardo a negyedik helyen

Öt halovány nagydíjhétvége után Miamiban végre azt a Daniel Ricciardót látjuk, akire a Visa RB is számított, mikor leszerződtette: a hétvége sprintformátumú első felében eddig a maximumot hozta, régi sebességét idézve, egy Ferrarit és McLareneket megelőzve negyedik lett a sprintkvalifikáción, majd megismételte a helyezést a sprintfutamon, remekbe szabott védekezéssel Carlos Sainz ellen.

Ricciardo – aki a sprint elején harmadik helyen is haladt, Sergio Perez volt az egyetlen, aki a 19 körös szombati menetben meg tudta előzni – ezzel első pontjait szerezte 2024-ben. Ugyancsak beszédes statisztika, hogy ilyen elöl sem sprinten, sem futamon nem végzett a 2021-es Orosz Nagydíj óta.

„Ez óriási érzés. Sokkal kellemesebb a mezőny elejében harcolni, amikor pedig egy Ferrarit látsz a visszapillantódban, azt mondod, jól van, kihívás elfogadva, nézzük, mit tehetünk. Hogy őszinte legyek, minden egyes körben hátba veregettem magam, amikor magam mögött tudtam tartani Carlost. Amikor pedig egyszer csak már egész közel volt a befutó, akkor gondoltam, talán tényleg képesek vagyunk erre” – nyilatkozta a helyszíni riportereknek a Miami Nagydíj sprintje után Ricciardo.

„Ez a szó minden értelmében sprint volt. Semmi sem maradt benne, nem volt gumispórolás, csak nyomtam neki. Tudtam, ez kell ahhoz, hogy megtartsam a helyet. A csapat megérdemli ezt az eredményt, szerintem mindenki megérdemli. Olyan időszakon mentünk keresztül… nem káromkodhatok, de keresztülmentünk pár dolgon, amíg idáig jutottunk. Jó emlékeztetni néhány embert…” – célzott kritikusaira Ricciardo.

A VCARB nagy ponttermést takarított be a sprinten, Ricciardo öt és Yuki Tsunoda egy egységével: a konstruktőri hatodik helyezett csapat így 13 ponttál jár, már hat egység különbséggel vezeti az F1-es alsóházat a Haas előtt.

formula.hu