A gumik viselkedése frusztrálja Hamiltont

A pénteki sprintidőmérős SQ2-es kiesés után a szombati rendes kvalifikáción legalább a Q3-ba bejutott Lewis Hamilton a Formula-1-es Miami Nagydíjon. Ott azonban végül csak nyolcadik lett – pedig előtte a második etapban még harmadik időt futott:

f1-hamilton-mercedes-day2-miami-1

„A Q2-ben felcsillant a remény, aztán viszont a Q3-ban sehol sem voltunk” – értékelt a Mercedes versenyzője, aki azonban így is pozitívan összegezte a szombatot:

„Összességében azt mondanám, ez egy sokkal jobb nap volt. Legalább előrefelé lépdeltünk a sprintfutamon. Aztán az időmérőn bejutottunk a Q3-ba, ami biztató. Maga a Q3 nem volt nagyszerű, de hálás vagyok, hogy eljutottunk odáig. De kemény az számunkra, hogy nyolc tizedmásodperc a hátrányunk.”

Hamilton az időmérőn épp csak maga mögé utasította Nico Hülkenberg Haasát és Yuki Tsunoda Visa RB-je sem volt messze tőle. A hétszeres világbajnok szerint azonban nem is feltétlenül csak a W15-ös tempója a gond, hanem az, hogy egyszerűen képtelenek konstansan a működési tartományba hozni az abroncsokat:

f1-hamilton-mercedes-day2-miami-2

„A Haasszal csatázunk, és nem tudom, hogy ez a valós tempója-e az autónknak vagy a gumikról van szó. Szerintem sok van ezekben a gumikban. Egész szezonban küszködünk velük, nem tudjuk őket jól használni.”

„A pálya hőmérséklete végig nagyon hasonló volt, és a pálya tapadása is jónak érződött. De ezek az abroncsok rendkívül érzékenyek, és azt mondanám, nagyon szenvedünk azzal, hogy működésre bírjuk őket és egy teljes körön át kihozzuk belőlük a maximumot.”

„Szerintem ez a legfrusztrálóbb. Az egész pályafutásomból nem emlékszem olyanra, hogy ennyire szűk lett volna a működési tartományuk” – mondta el Hamilton.

formula.hu