„Nagyszerű napunk volt, elégedett vagyok a beállításokkal” – idei legjobb helyezését érte el Hamilton

Nyolcadikként vághatott neki Lewis Hamilton a 2024-es Miami Nagydíjnak: a brit egy izgalmas felzárkózást követően a hatodik pozícióban szelte át a célvonalat – ezzel az idei szezon legjobb helyezését érte el, mindössze két másodperces hátrányban Sergio Perez Red Bulljától.

A nap szenzációjáról, Lando Norris élete első Formula-1-es győzelméről így nyilatkozott Hamilton a PlanetF1.com oldalának: „Nagyon örülök Landónak. Mondtam neki, hogy ma éjszaka még itt kell maradnia – megpróbálja átütemezni a repülőgépét. Muszáj neki, hiszen most nyerte élete első futamát! Nagyon különleges az első ünneplés a pódium tetején. Én is a McLarennél kezdtem, így remek őket ismét a csúcson látni. Sok ideje vártak erre.”

A meglepően gyors versenytempójáról így nyilatkozott a hétszeres világbajnok: „Őszintén, kiemelkedő napunk volt. Nagyszerű munkát végzett a csapat, elégedett vagyok a beállításainkkal – végre sikerült orvosolnunk ezt a problémát, legalábbis tudtunk rajta javítani.”

„Jó érzés volt előre küzdeni magam, élveztem a csatákat a többi pilótával – bár volt egy, ami majdnem véget vetett a futamomnak” – utalt Hamilton a Nico Hülkenberg elleni, izgalmas pillanatokat hozó harcára. „Ami őrült az egészben, hogy talán abban a veszélyes pillanatban voltam a legnyugodtabb, nem tudom, miért. Aztán lépést tudtam tartani az egyik Red Bull-lal, és az egyik Ferrari is közel került – ez nagyon örvendetes.”

formula.hu