Népszava: Kórházak ellen indított végrehajtási eljárást a NAV

A jászberényi Szent Erzsébet kórház számlájáról 57 millió forintot emelt le az adóhivatal inkasszóval.

Kórházak ellen indított végrehajtási eljárást a NAV – írja a Népszava. A portál úgy tudja, hogy a jászberényi Szent Erzsébet kórház számlájáról 57 millió forintot emelt le az adóhivatal inkasszóval, azonban ez nem tekinthető egyedi esetnek, mivel a végrehajtási eljárás alá vont adósok között a lap két fővárosi kórházat is talált. Ezek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézet, valamint a Károlyi Sándor Kórház.

A lap a történtekkel kapcsolatban kérdésekkel fordult a kórházfenntartóhoz, az Országos Kórházi Főigazgatóság válaszában azonban azt állította, hogy „hazánkban nincsen fizetésképtelen, állami fenntartású kórház. Kórházaink gazdasági működése stabil, köszönhetően a kormányzati beavatkozásoknak”.

Korábban mi is megírtuk, hogy a magyarországi kórházak tartozása meghaladta a százmilliárd forintot és a kormány közbe is lépett, terveik szerint jkét lépcsőben, 104 milliárd forintot fordítanak a rendezésre, ám már akkor, amikor mi ezt megírtuk, a kórházak adóssága meghaladta a 110 milliárd forintot és havi szinten húsz milliárddal növekszik.

HVG