„Van egy elérhető toppilóta: Sainz” – Sauber

Hosszú ideje pletykálják, hogy a Ferraritól Lewis Hamilton szerződtetése miatt távozni kényszerülő Carlos Sainz számára a 2026-tól immár az érkező Audi gyári projektjévé váló Sauber – ami jelenleg Stake F1 Team néven fut – lehet a célállomás.

Különböző sajtóhírek terjengtek arról, hogy a német gyártó egy igen komoly ajánlatot tett le a spanyol elé, Miamiban viszont arról cikkezett a spanyol média, hogy a háromszoros nagydíjgyőztes visszautasíthatta őket – igaz, Sainz ezt azonnal cáfolta.

f1-sainz-miami

A Sauber csapatfőnöki feladatait ellátó Alessandro Alunni Bravi pedig egyértelmű utalást tett arra, hogy Sainz az egyik fő kiszemeltjük, amikor a Motorsport.com arról kérdezte, hogy van-e szűkített névsoruk a potenciális jelöltekről:

„Mindenki tudja, hogy van egy elérthető topversenyző a pilótapiacon, aki Carlos Sainz. Szerintem mindenki szeretné a fedélzetén tudni Carlost. Ő az egyik legjobb versenyző. Megmutatja, hogy elképesztően érett, jó fejlesztőversenyző, aki hajtja a csapatot a fejlesztéseknél, de ezzel egyidejűleg rendkívül konzisztens, roppant erős az időmérőkön és a futamokon is. És szerintem a Ferrarinak van az egyik legjobb pilótapárosa.”

„De azt is tudjuk, hogy a versenyzőpiac nem csak saját magunktól függ. Függ sok más különböző tényezőtől. És sok csapat egyeztet versenyzőkkel. És úgy gondolom, a mi csapatunknak is számos opciója van. Ezeket ki is fogjuk értékelni, de most, hogy bejelentettük Nicót, már nem kellett sietnünk ezzel a választással. Még mindig nagyon az elején járunk.”

f1-alunnibravi-bottas-sauber

Azzal, hogy az Alunni Bravi által említett Nico Hülkenberget már szerződtették, az is biztossá vált, hogy Valtteri Bottas vagy Guanyu Zhou biztosan távozik az alakulattól. Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen fázisnál járnak az egyeztetéseket Sainzcal és másokkal, és a mostani duó is jelölt-e, így felelt a Sauber-főnök:

„Beszélünk vele és más pilótákkal is. Beleértve a jelenlegi versenyzőinket is. De ezért nem kell sietnünk, hiszen az egyik ülést már bebiztosítottuk. Így most több időnk lehet. Nem könnyű a döntés, hiszen természetesen két nagyon jó pilótánk van, akik három éve velünk vannak már, és jól teljesítenek.”

„Ott van Carlos, ott vannak más versenyzők, és fel kell ezeket mérnünk, mert ezzel a döntéssel nemcsak 2025-re leszünk hatással, hanem az Audi gyári csapatának jövőjére is. Szóval azt mondanám, hogy a szerződés időtartama, mi lenne a kombináció… Fontos a versenyzői felállás. Ez nem csak egyetlen pilóta döntése. És minden opció terítéken van, kezdve a mostani két versenyzőnkkel, és meg kell találnunk azt, aki passzolhat a teljes projekthez.”

formula.hu