Az ügyészség vizsgálja Dobrev Klára beadványát Sulyok Tamás zsebszerződéseiről

A DK EP-listavezetője szerint a köztársasági elnök magyar termőföldeket játszott külföldi kézre jogellenesen, az ügyészség a beadványt a törvényes előírásoknak megfelelően megvizsgálja és értékeli.

A Legfőbb Ügyészség megkapta Dobrev Klára beadványát, amely a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője szerint igazolja, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök két évtizede ügyvédként magyar termőföldeket játszott külföldi kézre.

A Legfőbb Ügyészségre megérkezett Dobrev Klára beadványa. Azt a törvényes előírásoknak megfelelően vizsgáljuk és értékeljük. Annak eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.”

– áll az ügyészség szűkszavú sajtóközleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, Dobrev szerint Sulyok korábban ügyvédként jogellenesen, pénzért Szeged környékén strómanokon keresztül több mint száz hektárt játszott külföldi kézre. Dobrev azt állította, hogy Sulyok a “zsebszerződések” szerkesztésével bűncselekményt hajtott végre, és felszólította, hogy mondjon le a köztársasági elnöki tisztségről.

A köztársasági elnök hivatala nem sokkal később közleményben reagált, és közölte, hogy jogi lépésekre készül Dobrev Klárával szemben. Az állítását szerinte alátámasztó dokumentumokat Dobrev csütörtök délelőtt adta át az ügyészségnek, ott a köztársasági elnöknek azt üzente, hogy “Sulyok Tamás pereljen be, hajrá, állok elébe!”, erről itt írtunk:

HVG