Botrány: Andretti szerint a Liberty-vezér közölte vele, hogy nem jöhetnek az F1-be

Mario Andretti szerint Greg Maffei, a Liberty Media vezérigazgatója személyesen megmondta neki, hogy biztosítani fogja, hogy az Andretti F1-es projektje soha ne kapjon zöld jelzés és engedélyt a száguldó cirkuszhoz való csatlakozás kapcsán.

Andrettiék története jól dokumentált, évek óta szeretnének beszállni, megnyerték maguknak a világ egyik legnagyobb autómárkáját, a General Motorst, az FIA meg is adta nekik az engedélyt, az F1 azonban helyenként megmosolyogtató, helyenként bicskanyitogató stílusban elutasította azt január végén.

Az Andretti azóta is dolgozik a projekten, és éppen a héten jelentette be, hogy pont az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds csatlakozik a formálódó csapathoz – ami hatalmas gyomros a Liberty Media és a FOM részére.

Szintén ezen a héten történt, hogy az amerikai kongresszus több tagja hivatalos levélben kéri az ügy kivizsgálását, mert szerinte törvénysértő az F1 viselkedése az Andretti és a GM kapcsán.

mario-andretti

Mario Andretti most az NBC Newsnak beszélt arról, hogy múlt hétvégén egy reggelin vett részt, ahol Stefano Domenicalival, az F1 vezérigazgatójával beszélt.

„Megkértek, hogy menjek oda, és Stefanónak magyaráztam a helyzetet, amikor Greg Maffei azt mondta: ’Mario, meg akarom neked mondani, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy Michael soha ne jusson be az F1-be’” – mondta az idősebb Andretti, akinek fia, Michael vezeti a projektet és a jövőbeli csapatot.

„Nem tudtam elhinni. Ez padlóra küldött… üzletről van szó, nem tudtam, hogy ez valami ilyen személyes dolog. Istenem, nem tudtam elhinni. Olyan volt, mintha szíven lőttek volna.”

Az ügynek biztosan lesz még folytatása a napokban.

formula.hu