Négy év börtönt kapott hálapénz miatt egy celldömölki orvos

A doktornő 9 éven át több mint 4 millió forintot kért és kapott a betegek hozzátartozóitól.

4 év börtönt kaphat az a celldömölki kórházban dolgozó doktornő, aki a vád szerint 2022 októberéig 9 éven át több mint 4 millió forintot kért és fogadott el a betegei hozzátartozóitól – derül ki az RTL Híradó riportjából. Az orvos a pénzért cserébe biztosította, hogy a betegeket az általa vezetett osztályon helyezzék el és kezeljék.

Az ügyészség szerint a pénzt a kórház orvosi szobájában és irattárában, valamint egy parkolóban vette át összesen 23 beteg rokonaitól, de átutalással is lehetett fizetni. Az ügyészek 10 évet kértek a vádlottra.

Az azóta nyugdíjba vonult orvosnő tagadta bűnösségét, egy korábbi allomását ügyvédje olvasta fel. Eszerint a hozzátartozók csak a betegek részére nyújtott segítséget követően, önként, hálából juttattak bármilyen összeget a doktorhoz, aminek az elfogadása az akkori jogszabályok szerint nem minősült bűncselekménynek.

A bíró szerint több tanú kiemelte, hogy nem volt megelégedve az orvossal, így a hálapénz szóba se jöhet. A doktornőt a bíróság bűnösnek találta, 4 év börtönre ítélte, 6 évre eltiltotta foglalkozásától, és 3 millió forint pénzbüntetést is kapott.

HVG