Tüntetést szervez a Momentum a kínai arcfelismerő rendszer és az orosz hekkertámadás miatt

Szombaton vonulnak az orosz nagykövetségtől a kínaihoz.

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom alelnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy pártja tüntetést szervez a külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadás, valamint a sajtóértesülések szerint arcfigyelő rendszerrel felszerelt térfigyelő kamerákról szóló, Kínával kötött megállapodás miatt.

A “Szabadságmenet” néven meghirdetett tüntetést az orosz nagykövetséggel szemben, a Bajza utca és az Andrássy út sarkán, május 25-én, szombaton rendezi a párt. A tüntetők innen a kínai nagykövetséghez vonulnak. A rendezvényen felszólal Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője, valamint Tompos Márton, a párt alelnöke is.

Mint megírtuk, csütörtökön a VSquare a kínai-magyar kapcsolatokra rálátó forrásra hivatkozva arról írt, hogy az arcfelismerésre is képes kínai térfigyelő kamerákra is kiterjednek a Magyarország és Kína között aláírt megállapodások. Az, hogy a külügyminisztérium tudott az orosz hekkertámadásról, mégis kampányhazugságnak nevezte a sajtó értesüléseit, a 444 birtokába jutott dokumentumokból derült ki, erről itt írtunk.

Donáth Anna az orosz hekkertámadás miatt az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez, a kínai arcfelismerő rendszer miatt pedig az Európai Bizottsághoz fordult.

Tompos Márton

SZABADSÁGMENET! NEM LESZÜNK KÍNAI ÉS OROSZ GYARMAT! Köszönjük szépen, elég volt! A külügyminiszter 3 hónappal azután, hogy a saját minisztériumát (!) teljesen feltörik az oroszok, átveszi az…

HVG