Három dél-kelet-ázsiai ország is érdeklődik az F1 iránt

Leclerc a testvérével, Verstappen Tsunodával indulna Le Mans-ban

Nem csupán szóba került a három hét múlva esedékes Le Mans-i 24 órás a Monacói Nagydíj FIA-sajtótájékoztatóján, de meglepően nagy teret is kapott: hét percen keresztül kérdezték róla a meghívott versenyzőket, ami a 43 percre nyúlt esemény egészéhez képest jelentős szelet. Mind a hat F1-est megkérdezték, indulnának-e a versenyen, a válaszok így hangoztak:

Max Verstappen: „Igen, egyértelműen. 11-12 éves voltam, amikor apám az LMP2-ben, aztán LMP1-ben versenyzett. Hihetetlen volt, még gyerekként is, az atmoszféra, az, hogy csapattársakkal együtt kell megtalálni a kompromisszumos beállításokat. Intenzíven követem, volt pár beszélgetés is róla, de jelen pillanatban korai lenne beszállni a szabályok miatt. A BoP-n még javítani kell, nekem pedig a versenyzői súly sem kedvez, felszereléssel 80 kiló vagyok. Yuki, te kellenél nekem csapattársként, a súlyod miatt szárnyalnál, kompenzálnád az enyém!”

Charles Leclerc: „Két éve jobban nyomon követem, mióta a Ferrari beszállt a Hypercar kategóriába, idén pedig annál is jobban, mivel az öcsém GT-ben kezdett versenyezni. Szeretnék Le Mans-ban indulni egy napon, de mindannyiunk számára ugyanaz a probléma: őrült az F1-es menetrend, nem lenne idő felkészülni Le Mans-ra. Egy napon majd szívesen indulnék a testvéremmel.”

Esteban Ocon: „Szorosan szemmel tartom, mivel az Alpine is versenyez a Hypercarban, én is ott leszek Le Mans-ban a 24 óráson. Jó látni, hogy ennyi gyártó van a topkategóriában és nagy harcokat vívnak. Sokszor elmondtam már, nekem a Formula-1 a célom, de soha ne mondd, hogy soha. Egy tesztre egyértelműen nem ez a megfelelő pillanat, de egy nap, ha lesz lehetőség, vállalkoznék rá, ám nem egyszerre az F1-gyel.”

George Russell: „A Formula-1-es karrierem után egyértelműen versenyeznék Le Mans-ban, akár pár mostani F1-es sráccal. Alexszal pár éve beszéltünk is arról, versenyezhetnénk együtt, például GT-ben.”

Alex Albon: „Ugyanez. Ez egyértelműen ott van minden versenyző bakancslistáján. Szívesen indulnék ezekkel a srácokkal. Nem tudom, hogyan valósítanám meg, de fent van.”

Yuki Tsunoda: „Le Mans? Bocsánat, nem figyeltem a kérdést… Igen, egy napon igen. Bocsánat, eléggé szét vagyok csúszva.”

Fotó: Red Bull Content Pool, DPPI

formula.hu