Keylor Navas visszavonult a Costa Rica-i válogatottól

Fontos bejelentést tett a jövőjéről a PSG-től nyáron távozó veterán hálóőr…

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Paris Saint-Germaint elhagyó rutinos kapus, Keylor Navas egy videóüzenetben bejelentette, hogy többet nem lép pályára a Costa Rica-i válogatottban, és a jövő hónapban kezdődő Copa Américán sem húzza magára a nemzeti csapat szerelését.

A 27 éves hálóőr csaknem másfél évtized után hagyhatja el nyáron az európai kontinenst, amennyiben a PSG-től való távozása után visszatér az amerikai földrészre. Navas Európában az Albacete (2010-2011), a Levante (2011-2014), a Real Madrid (2014-2019), a Paris Saint-Germain (2019-2024) és a Nottingham Forest (2023) kapuját védte. A madridiakkal többek közt három Bajnokok Ligáját nyert, és a párizsi klubnál is szép sikerek részese lehetett, azonban mindkét nagy csapatnál idővel háttérbe szorult egy-egy nagyobb sztárkapus mögött, így távoznia kellett.

Navas 2008 óta 114 alkalommal védte a Costa Rica-i válogatott ketrecét, három világbajnokságon vett részt, azonban a tavalyi Arany-kupáról sérülés miatt lemaradt, az idei 16 csapatos Copa Américán pedig már nem fog szerepelni.

A június 20-án kezdődő kontinensviadalon Costa Rica Brazília, Kolumbia és Paraguay társaságában a D csoportba került.

fociclub