A Manchester United nyerte az FA-kupát

A londoni Wembley-ben rendezett döntőn a Manchester City fölött 2-1-re diadalmaskodtak a Vörös Ördögök.

A Manchester City tavaly duplázni tudott az angol színtéren, a bajnokság mellett az FA-kupát is elhódította – nemzetközi szinten pedig a Bajnokok ligája trófeáját is. Pep Guardiola és csapata idén ugyanezt akarta megismételni: a bajnokságot a múlt héten megnyerték, szombaton pedig a Manchester Uniteddel mérkőztek a kupadöntőben.

A városi rivális azonban keresztülhúzta a számításaikat: Alejandro Garnacho 30. percben, és Kobbie Mainoo 39. percben szerzett találatával már 2-0-ra vezetett. Az első félidőben kifejezetten jól játszott a csapat, a City viszont kifejezetten gyenge formában volt.

A második félidőben összeszedte magát Guardiola együttese, és rengeteg helyzetet dolgozott ki, de a gólszerzésre egészen a 87. percig kellett várni: Phil Foden passza után Doku a 16-os sarkáról lőtt gólt.

A bíró 7 percet hosszabbított, és bár voltak meleg pillanatok, a Unitednek sikerült kivédekeznie hátralévő időt, így a 2015/2016-os szezon után újra megszerezte az FA-trófeát. A mérkőzés emberének Mainoo-t választották.

Írta a HVG