Az intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az újpesti kettős gyilkosság gyanúsítottja

A férfi vadásztőrrel próbálta mellkason szúrni az egyenruhást, aki nem sérült meg.

Holtan találtak péntek délelőtt egy férfit és egy nőt Budapest IV. kerületében, a rendőrök egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, a pár fiát – írtuk meg korábban.

Szombaton a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) is közleményt adott ki az ügyben, amely szerint indítványozták a férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint előbb megölte a szüleit,

majd amikor emiatt intézkedtek vele szemben, az egyik rendőrt is mellkason akarta szúrni.

A vádhatóság szerint a férfi a pénteket megelőző napokban egy éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy életüket vesztették. Miután a rendőrök megtalálták a holttesteket, megjelentek a férfi ugyancsak újpesti lakásán.

Amikor a gyanúsított ajtót nyitott, a rendőrök felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor azonban a ruhájából előrántott egy nagyjából 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd szó nélkül a tőle karnyújtási távolságra álló rendőr mellkasa irányába szúrt. A rendőr ezt észlelve hátralépett, így a kés pengéje a hóna alá csúszott, így nem sérült meg. Ezután a társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a elfogták és megbilincselték a férfit.

A KNYF a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A letartóztatása elrendeléséről vasárnap dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója.

HVG